Wie is hij toch?

Wie is hij toch?

Hallo daar!

Hallo daar, en welkom op mijn persoonlijke pagina.
En om maar met internet in huis te vallen, Ik ben Hans Postma en geboren op 4 juli 1974 in Burdaard. Sta inmiddels ook bekend als Meneer Hans van de Coolkids Party en is hij regelmatig als quiz-host te vinden bij De Quizshow. Maar naast deze prachtige hobby’s is Hans een ICT Beheerder in de zorg. Sinds 2015 is hij veel plezier werkzaam bij Accare.

Interview Quatrebras (oude tijden herleven)

Afgelopen weekend bij RTV NOF Noordoost Friesland herinneringen opgehaald over Club Quatrebras. Hier het interview.

Wie is Hans Postma

ICT Beheerder in de zorg!

Vroeger was de zorg de laatste sector waarin je als IT’er wilde werken. Dit is wel anders geworden. Een paar jaar geleden heb ik dan ook de overstap gemaakt naar de zorg. Belangrijk hierin zijn de toegenomen "samenwerkingen en gegevensuitwisselingen" die het voor mij zeer interessant maken.

Hoge verwachtingen

Patiënten hebben een ander verwachtingspatroon gekregen en er is politieke druk om meer mogelijk te maken. Accare loopt met zijn ict-ondersteuning vooruit op deze ontwikkelingen. Als het gaat om privacy en security ligt de zorgsector onder een vergrootglas. Dit wordt steeds belangrijker, wijze waarop zorginstellingen dit regelen, afgezet tegen de achtergrond van een toenemende vraag naar data, gegevensuitwisseling en patiëntbetrokkenheid.

Migratie naar cloud

Inmiddels is er sprake van een overgangsfase naar meer cloudbased software. Wanneer zorgsoftware meer naar de cloud migreert, betekent dit ook dat er meer verantwoordelijkheden bij de leverancier komen te liggen. Qua ontwikkeling en beheer van zo’n omgeving kom je meer in een CI/CD-situatie terecht (Continuous Integration, Continuous Delivery).

Zorg-IT schudt stoffig imago van zich af

Security in de zorg is interessant voor techies, Als je vroeger een IT-opleiding had gevolgd was de zorg misschien wel de laatste sector waar je wilde werken. De zorg was stoffig, maar wordt nu juist steeds interessanter. Je ziet dat de innovatiedrang enorm toeneemt, bijvoorbeeld met wearables bij patiënten en toepassingen van data-analytics en machinelearning. In zijn geheel een mooie markt waar veel gave dingen gebeuren!

Aandacht voor databeschikbaarheid

De focus lag de laatste jaren vaak op de vertrouwelijkheid van informatie. Die is ook belangrijk, je wil niet dat mensen onterecht in dossiers kunnen kijken. Maar wat mij betreft is de integriteit en beschikbaarheid van informatie veel kritischer. Het kan letterlijk een zaak van leven of dood zijn als je je informatievoorziening niet op orde hebt.

Mijn ICT carrière:
2018 – 2021 – Wijziging coördinator Accare
2015 – 2018 – Incident Manager Accare
2013 – 2015 – Cloud Services Consultant
2011 – 2012 – Engineer Virtual Workplace Solutions
2009 – 2011 – Consultancy Atos in a Box
2004 – 2009 – Infrastructure Specialist (o.a. beheer telefooncentrale)
2002 – 2004 – Senior Medewerker Front End Services
2001 – 2002 – Back Office Medewerker Senior KPN Telecom
1999 – 2001 – Back Office Medewerker KPN Telecom
1998 – 1999 – Field Office Medewerker KPN Telecom
1996 – 1998 – Multec BV
1993 – 1996 – IT medewerker Gemeente Leeuwarden

Welkom en luister je mee?

Welkom en luister je mee?

Welkom op mijn persoonlijke website. Tijdens de Corona tijd heb ik mijn oude internet radiostationnetje opgebouwd. Ik zeg oud omdat dit jaren geleden ook al eens gedaan heb en om de tijd te doden heb ik het stationnetje weer opgestart. En dat is gelukt in samenwerking met MGHOSTING. Het is stationnetje is bestempeld als DEMO station om het streamings platform te kunnen laten zien. Hoe leuk is dat, open de site door hier links op LUISTER MEE te klikken. Zelf zit ik regelmatig achter het mengpaneel om ook zelf wat radio te maken. De plaatjes die je bij mij aanvraagt zal ik zo snel mogelijk laten horen.

Hans Postma
Buitenpost, Wumkesstraat 18