Derde uitzending Zomer Radio

Uitzending ZomerRadio zaterdag 21 juni

Zoals gewoonlijk was het zaterdagmiddag  een drukte van belang in de studio van RTV NOF in De Westereen. Meer dan 15 vrijwilligers van de omroep waren in het spier om er wederom een mooie ZomerRadio-uitzending van te maken voor haar vaste schare luisteraars. Presentator Hans Postma had volgens chaotische ZomerRadio-traditie een megavol draaiboek gemaakt met onnoembaar veel dwaande items uit de regio. Er was werkelijk geen minuutje meer vrij! Het bloemetje ging samen met verslaggeefster Lisanne naar Joke in Kollum, de Dwaande Envelop ging naar Theo Boomsma; hij mag samen met 9 anderen gaan mountainbiken in de regio op uitnodiging van Natuurlijk Kollumeroord. Er waren live verslagen van sportieve activiteiten zoals kaatsen en praamzeilen, onze Djoeke was samen met cameraman Jan bij het open Fries kampioenschap Drakenbootracen in Kollum. Alwaar Jan vervolgens compleet opging in de menigte en spoorloos bleek, de studio in complete hilariteit dompelend. Hendrikje was met collega’s bij Dokk’em Open Air waar ze de nodige decibellen om de oren kreeg tijdens haar live-verslag. Ook ging Djoeke op goed geluk een heus maïsdoolhof in dat recent werd ingezaaid bij Twijzel. De komende tijd zal het mais nog hoger groeien en kan het publiek naar hartelust (ver)dwalen in het doolhof. De baten komen ten goede aan de restauratie van de kerk (een rijksmonument) in Twijzel.

Hans had verder nog een telefoongesprek met regisseur Steven de Jong, zijn meest recente film ‘Stuk’ draait momenteel in de bioscoop. Een heftige film met actuele thema’s zoals pesten, bij de groep willen horen en de juiste kleren dragen, heel herkenbaar voor met name pubers en hun ouders. Er werden twee luisteraars blij gemaakt met vrijkaartjes voor de film en een meet and greet met de cast van ‘Stuk’.

Ook is nog gesproken met de heer Kempenaar die aanwezig was bij de Brommer Race in Damwoude. Dit spektakel trekt elk jaar de nodige liefhebbers van tweewielers met paardenkrachten waarmee snelheden tot wel 130 km. per uur gehaald worden.

Ferdinand Hulzing nam plaats in de studio voor een interview over zijn remix van vanmiddag. Hij had iets heel moois gemaakt van Katy Perry’s ‘Dark Horse’. Vanaf vanavond te horen via soundcloud.com. Een aanrader want deze man heeft kennis van zaken op het gebied van mixen!

Als klap op de vuurpijl was er zoals het hoort een rasartiest live aanwezig in de studio, Arjen Baakman uit Drachten, die zelfs zijn vleugel meegenomen had. Live zong hij een paar nummers die alle aanwezigen steil achterover liet slaan: deze man had terecht aan de Voice of Holland meegedaan! Ook verzoeknummers mochten de aanwezigen indienen, deze werden net zo vlot gezongen. Van deze zanger/entertainer gaat Nederland meer horen!

Kort voor vijf uur kon de presentator zijn tweede sidekick Tineke tevreden aankijken…het was weer gelukt: een mooie, vrolijke en geslaagde uitzending van ZomerRadio! Bovendien kwam cameraman Jan -niet op de hoogte van alle commotie rondom zijn mysterieuze verdwijningsact- na vijven terug op het thuishonk in De Westereen, waar hij met open armen ontvangen werd.

Volgende week zijn we er weer tussen 14.00-17.00 uur op RTV NOF, luister en geniet gezellig mee!

Uuropener Zomer Radio Uur 1 Kaatsen en SkûtsjesilenVooraankondiging Arjen Baakman en BloemetjeBloemetje in KollumDjoeke op lokatie in Twijzel (Mais doolhof)Arjen Baakman – BudapestArjen Baakman – Tranen gelachenArjen Baakman – Kort interviewUuropener Uur 2Update Kaatsen en Skûtsje SilenHendrikje Talsma bij Dokk’em open airDe Dwaande envelop uitreikingArjen Baakman – Interview vervolgArjen Baakman – The piano manGesprek met Steven de Jong over STUK!Djoeke Numan bij de Drakenboot RaceArjen Baakman – Love you moreGeert Kempenaar over de Brommer sprint in DamwoudeArjen Baakman – BojanglesArjen Baakman – BojanglesArjen Baakman – I want to break freeZomer Radio RemixFryan Bosma bij Dokk’em OpenairArjen Baakman – Isn’t she lovely (voor Tineke Admiraal)Djoeke Numan bij de Drakenboot RaceKaats update en afsluiting Zomer Radio

www.arjenbaakman.nl

www.keunstkrite.nl

www.soundcloud.com

Hans Postma
Buitenpost, Wumkesstraat 18