Uitzending ZomerRadio zaterdag 28 juni ’14

Ook deze zaterdag weer een memorabele uitzending van het zomerse programma van Hans Postma en kornuiten bij RTV NOF. Er was een zeer divers draaiboek samengesteld door Hans en redactie. Conform traditie werd dit dus weer totaal anders uitgevoerd door de presentatoren, tot hilariteit van de redactieleden, verslaggevers, cameramensen en fotografen. Momenteel worden de diverse foto’s uitgezocht en filmpjes van onder andere het bloemetje en een verslag van het Concours Hippique gemonteerd zodat u ZomerRadio ook via dit medium kunt herbeleven. Check hiervoor de website www.rtvnof.nl. Het bloemetje -dat er ook deze keer weer wonderschoon uitzag- ging richting De Triemen naar Doetie Keizer. Ze is een enorm lieve oppasmoeder, moeder, vriendin en beppe en verdiende het bloemetje echt volgens Rinske Smid, die Doetie opgegeven had bij RTV NOF.
Er was een gesprek met Gaatske Wiersma van de Fûgelpits in Moddergat. Daar vond een Fûgelpitsfair plaats met o.a. verschillende demonstraties en een rommelmarkt. Ook werd de heer Kloppenburg van de Oudheidkamer Kollum geïnterviewd. Bij de Oudheidkamer konden kinderen deze middag schatten zoeken met een metaaldetector en hiermee leuke prijsjes winnen. De heer Taekema, pr-man van museum de Sûkerei in Damwoude, werd eveneens geïnterviewd. Het museum stond in het teken van de ‘Dag van de Kleding’. Medewerkers liepen in kleren van weleer en er waren heel speciale antieke doopjurken te bewonderen. Een aanrader, dit verborgen pareltje in Damwoude.

Als live-artiest kwam Folkert-Hans langs. Een zanger, trompet- en saxofoonspeler en allround artiest die hard aan de weg timmert. De spontane trompetsolo’s op straat liet menigeen verbaasd stilstaan. Ook verslaggever Djoeke Numan zong een nummertje mee met Hans-Folkert. De aanwezigen in de studio hebben genoten van dit feestje!
Hendrikje Talsma deed verslag van het Concours Hippique in Dokkum. Dit jaar vond de 75e editie plaat van dit paardenevenement dat steeds toonaangevender wordt voor de hippische sporter. Hessel Hiddema uit Holwerd werd telefonisch doorgezaagd over het dorpsfeest van Holwert en Dinie Goedhart van Flauto Nuovo gaf informatie over het concert van hen dat zaterdagavond plaatsvindt in de Grote Kerk van Dokkum aan de Markt. Onze eigen megamixer Ferdinand had voor deze dag een bijzondere remix gemaakt. Dit keer van Adele, behoorlijk up-tempo en zoals we van hem gewend zijn extreem lekker in het gehoor liggend. Ook had de redactie een cd weten te bemachtigen via de platenmaatschappij van Nick en Simon. Dankzij een Twitteractie werd vanmiddag een trouwe luisteraar verblijd met hun nieuwe album ‘Herinneringen’. Tot slot werden deze middag maar liefst twee Dwaande Enveloppen uitgereikt. De heer Boomsma won een middag ambachtelijk kaarsen maken voor zes personen bij JohPie in Birdaard en Sjoukje Rottiné won een workshop communiceren met paarden voor twee personen van the Sandy Road Ranch in Ee. Twee heel bijzondere uitjes waar we erg benieuwd naar hun verhalen van worden!

Het draaiboek werd halverwege de uitzending letterlijk in de lucht gegooid door Hans en Tineke, het was weer een compleek knotsgekke middag met live muziek, chaos, plezier en veel verslagen van bijzondere regionale activiteiten in Noordoost Friesland. Ook volgende week zaterdag zijn we er weer met een uitzending van ZomerRadio, van 14.00-17.00 uur live te beluisteren via RTV NOF. Heel graag tot dan!

Uuropener Zomer Radio

Kaatsen en skûtsje silen

Regionieuws met Jaap van der Laan

Fugelpits in Moddergat

Folkert-Hans Live met interview

Uuropener Uur 2 + sportoverzicht

Fryan Bosma bij de Sukerei in Damwoude

Djoeke Numan bij Stand United

Regionieuws wel of niet met Jaap van der Laan

Tineke in gesprek over de metaaldetectoren bij de Oudheidskamer in Kollum

Folkert-Hans tweede live set

Dinie Goedhart over concert door leerlingen

Folkert-Hans derde set en uurafsluiting

Uuropener Zomer Radio Uur 3

Hendrikje Talsma bij Concour Hippique

Folkert-Hans met uitnodiging voor Djoeke Numan

Folkert-Hans en Djoeke Numan

De Zomer Radio Remix

De Dwaande enveloppen de deur uit

Sportoverzicht met afsluiting Zomer Radio
Hans Postma
Buitenpost, Wumkesstraat 18