Zomer Radio hoogtepunten tweede aflevering

DE WESTEREEN – De Zomer Radio uitzending van zaterdag 14 juni was een editie vol verrassingen! Matthijs verraste zijn schoonmoeder Janny Lourens uit De Westereen met ‘het bloemetje’. “Mijn schoonmoeder heeft een hele moeilijke tijd achter de rug en ze staat, ondanks alles, altijd klaar voor ons”. Janny was helemaal verbaasd, maar ontzettend blij met het prachtige bloemetje. DJ Ferdinand Hulzing vertelde dat de eerste Zomerradio remix “Clean Bandid- Rather Be” is ingestuurd en volgende maand wordt uitgebracht op het album van een Amerikaans Dancelabel. Iedere week neemt Ferdinand een verse Zomerradio Remix mee. Zaterdag was het tijd voor de remix van de “King of Pop” Michael Jackson. Volgende week gooien we tijdens Zomerradio een nummer van Katy Perry in de blender.

Familie Kloetstra verrast met de Dwaande envelop
Ondertussen was de familie Kloetstra in de veronderstelling dat ze een rondleiding door de studio van RTV NOF zouden krijgen. Niets bleek minder waar! Na een bakje koffie, een rondleiding door de studio, een kijkje achter de schermen en live optredens van Free As We Are werden ze uitgenodigd om te kijken in het hart van de studio. Tijdens de presentatie van Zomerradio door Hans Postma en Anja Cornelissen namen Janny en Marten nietsvermoedend plaats achter de lege microfoons. Plotseling ging de schuif open en werden de Kloetstra’s live in de uitzending verrast met een Dwaande envelop in verband met hun 50-jarig huwelijk. Komende week bezoeken Janny en Marten het museum ‘de Sûkerei’ in Damwoude. Binnenkort komen ze terug om tijdens Zomerradio te vertellen over hun belevenissen.

Verrassende optredens van: Free As We Are
De drie ervaren muzikanten Freerk Runia, Sido Post en Astrid van Nieuwenhoven verrasten de luisteraars met hun allereerste optreden! Free As We Are is een project dat uit de liefde voor pure muziek is geboren volgens het drietal. Astrid:” ‘Gewoon’ mooie liedjes spelen, liefst in een kleine setting, sfeer maken en even iets anders dan het grote podium en de spotlights. We spelen bekende nummers uit de jaren ’80 en ’90 maar ook hits van nu. Denk bijvoorbeeld aan nummers van Extreme (More than words), Adèle, Dire Straits (Water of love) of een mooie medley van U2.” Het was genieten van pure muziek: twee akoestische gitaren, drie stemmen en een paar ‘kleine’ instrumenten.

Jantine Miedema werd tijdens de open dag in Ternaard verrast door Bote Sape Schoorstra met een Dwaande envelop. Jantine zet zich enorm in voor dorpsbelang, de buurtvereniging en andere organisaties. Binnenkort gaat zij een dagdeel te kanovaren bij Numan in Kollum. Naast de verrassingen was er tijd voor het skûtsjesilen in Heech, het Kaatsen in Winsum, de Piraat Plaat en de 20ste Elfstedentocht voor tractoren.

 

Uuropener Voorbeschouwing Bloemetje Het Bloemetje in de Westereen Interview Free as we are Free as we are – Water of love Free as we are – Run to you Open Ternaard – Hendrikje in gesprek met streekstra Uuropener Uur 2 Lisanne over trekker elfstedentocht Dwaande envelop uit de studio Free as we are – Take it away Free as we are – I can see you Open Ternaard – Fryan in gesprek met Waaxma Free as we are – Wasteland Trekker Elfstedentocht en uurafsluiter Uuropener Uur 3 Open Ternaard – Hendrikje in gesprek met Bote en Ellen Free as we are – One Love Free as we are – Summer of 69 en slot interview Zomer Radio Remix Jaap Cuperus bij de slag om heech Afsluiter Zomer Radio

Hans Postma
Buitenpost, Wumkesstraat 18